fbpx

Ruutia! Ohjelmisto 2019

Compagnia TPO (ITA): MINI 
Palkitun italialaisryhmän ihanan visuaaliset tanssiteokset liikuttavat ja riemastuttavat pieniä ja isompiakin katsojia! Videotaidetta ja tanssia taidokkaaasti yhdistävän ryhmän uusin teos Mini on värien, muotojen ja äänten peliä. Minissä kaksi erilaista hahmoa tapaavat ja kohtaamisesta aukeaa sisäänsukellettava seikkailu kiehtovien kuvioiden maailmaan.
To 25.4. klo 9.30, 10.30 ja 18.00 Zodiakin näyttämöllä
Ikäsuositus 2–4-vuotiaille. Kesto n. 30 min.


La Petita Malumaluga (CAT): Beatles for Babies

Beatlesiä vauvoille ja taaperoille! Katalonialaisen tanssi- ja musiikkiryhmän hauska tribuuttikonsertti yhdistää sukupolvet maailman parhaimpien biisien äärelle. Neljä muusikkoa sekä tanssija kutsuvat osallistumaan lämminhenkiseen kunnianosoitukseen The Beatlesille. Muusikoiden instrumentteina ovat viulu, saksofoni, sello ja lyömäsoittimet. Elämykseen pääsee osallistumaan niin tanssien, interaktiivisten videoiden avulla kuin kokeilemalla lyömäsoittimiakin.
La 27.4. klo 11.00, 13.00 ja 16.00 Zodiakin näyttämöllä 
Ikäsuositus 0–3-vuotiaille. Kesto n. 35 min.


De Stilte (NL): HiHaHutBuilders
 
Sinisen pellon ja hattarapilvien keskellä on… niin, mitä siellä mahtaa olla? Ehkä sänky, ehkä vuori, ehkä mökki. Hollantilaisen nykytanssiryhmän mielikuvituksellinen duetto rakentaa eteemme tarinoita, jotka kutkuttelevat luovuusnystyröitä. Kaste, aurinko, tuuli ja lumi herätetään eloon ja esityksestä kehittyy oma pieni universumi.
To 25.4. klo 10.00 ja 18.00 Hurjaruuthin näyttämöllä 
Ikäsuositus yli 2-vuotiaille. Kesto n. 40 min.


Memorywax Dance Co. (SWE): Claroscuro

Ylistys uteliaisuudelle! Claroscuro on tanssiesitys muodoista, kuvioista ja valon ja pimeyden välisestä pelistä. Esityksen nimi muodostuu espanjalaisista sanoista claro (kirkas, valoisa) ja oscuro (tumma, pimeä). Voimmeko nähdä valoa ja värejä, vaikka suljemme silmämme? Näyttävätkö asiat erilaisilta toisessa valossa? Claroscuro on yllättävä tutkimusmatka arkipäiväisten asioiden suuriin salaisuuksiin.
Pe 26.4. klo 10.00 ja la 27.4. klo 14.00 Hurjaruuthin näyttämöllä
Ikäsuositus 3–6-vuotiaille. Kesto n. 40 min.


Hanna Ryti & työryhmä yhteistyössä Tanssiteatteri Hurjaruuthin kanssa: Pallo vai palikka?

Sympaattinen esitys leikittelee hallinnan ja kaaoksen välisellä ristiriidalla. Pallo vai palikka? sekoittaa iloisesti abstraktin taiteen historiaa, sanatonta teatteria ja katutanssia. Se kysyy, voisiko aikuinenkin antautua lapsen tavoin tarkkailemaan maailmaa – ja taidetta – avoimena, ilman hallinnantarvetta.
Ke 24.4 klo 10.00 ja 18.00 Hurjaruuthin näyttämöllä
Ikäsuositus yli 3-vuotiaille. Kesto n. 45 min.