fbpx

Ruutia! Ohjelmisto 2018

Compagnia TPO (ITALIA): Panda’s Home

Ti 17.4. klo 10 & 18 Zodiakin näyttämöllä
Yli 4-vuotiaille. Kesto n. 50 min.

Italialaisryhmä TPO on tunnettu upean visuaalisista teoksistaan, joissa nykytanssi ja uusi interaktiivinen teknologia yhdistyvät saumattomasti. Maailmaa kiertänyt Panda’s Home palkittiin viime vuonna Shanghai Performance Arts Festivalilla. Tanssiaskelin, pandan jalanjäljissä, päädymme matkalle Kiinan kulttuuriin ja historiaan. Vuorovaikutteinen lavastus luo virtuaalisen polun, jossa kuvat ja äänet reagoivat tanssijoiden ja yleisön liikkeisiin. Katsojille tarjoutuu mahdollisuus osallistua yhteiseen peliin, mikä tekee teatterikokemuksesta ainutlaatuisen.

DA. TE Danza (ESP): Cuál es mi nombre…?

Pe 20.4. klo 10 Hurjaruuthin näyttämöllä
Yli 2-vuotiaille. Kesto n. 45 min.

Mikä minun nimeni on? Tähän vastaamme lukuisia kertoja elämässämme, mutta millaisen vastausten avaruuden kysymys pitääkään sisällään! Me synnymme tiettyyn perheeseen, aikaan ja ympäristöön, joka määrittelee meidät, mutta identiteetti kypsyy matkan aikana – nimi on vain lähtökohta. Elämän varrella mukaamme tarttuu uusia matkatavaroita: olosuhteita, ihmisiä ja kokemuksia. Espanjalaisryhmän nykytanssiesitys tutkailee näitä rakennuspalikoita. Miten muovautuu se, mikä minun nimeni ja tarinani lopulta on? Esityksen maailma on yhtä aikaa herkkä, kaunis ja veikeän lystikäs. Sohva muuntuu junaksi ja matto peiliksi, liikkuvasta ruohosta tulee vuori. Tarvitsemme vain mielikuvituksemme ja ystävän, jonka kanssa voimme jakaa unelmamme.

Nevski Prospekt (BE): Amen to that

Pe 20.4. klo 18 & la 21.4. klo 15 Zodiakin näyttämöllä
Yli 5-vuotiaille. Kesto n. 55 min.

Kaksi hullua keksijää, kaksi vanhaa ystävystä. Miten toinen selviää ilman toista? Amen to that kertoo kumppanin menettämisestä ja siitä kumpuavasta surusta. Se kertoo unelmien toteuttamisesta ja todellisesta ystävyydestä (ja vähän myös hulluuden ja nerouden hiuksenhienosta rajasta). Nevski Prospektin esityksissä korostuu mielikuvitusta ruokkiva liikekieli, runollisuus, huumori ja energia.

Camara & Kallinen (GUINEA-SUOMI): Koirat, apinat ja maapähkinäpelto

La 21.4. klo 13 Hurjaruuthin näyttämöllä
Koko perheelle. Kesto n. 40 min.

N’Fanly Camaran ja Outi Kallisen tanssi- ja musiikkikertomuksessa koirat ovat ryhtyneet maanviljelijöiksi ja saaneet kasvatettua herkullisia maapähkinöitä. Valitettavasti apinat pitävät myös maapähkinöistä ja haluavat anastaa koirien herkut… Camara & Kallisen esitykset ovat afrikkalaisen tanssin ja tarinankerrontaperinteen juhlaa! Tarina kerrotaan suomeksi ja suomalaisella viittomakielellä, laulut myös susuksi. Esityksen jälkeen kaikille avoin tanssi- ja musiikkityöpaja Hurjaruuthin näyttämöllä.

Compagnie Acta (FRA): Sons… Jardins Secrets

Ke 18.4. klo 18 & to 19.4. klo 10 Zodiakin näyttämöllä
Yli 4-vuotiaille. Kesto n. 40 min.

Ranskalaisohjaaja, tanssija ja näyttelijä Laurent Dupontin teos tuo suloisen ja salaisen puutarhan Zodiakin näyttämölle. Aistien ja sydämen puutarhurit, muusikko ja esiintyjä kutsuvat meidät mukaansa. Jatkuvaa kasvua ihannoivassa maailmassa tärkeintä onkin ehkä pysähtyä toisenlaisen kasvamisen äärelle, asettua tuoksujen ja värien puutarhaan. Metaforia ja aistillisia kuvia viljelevä esitys innostaa kuuntelemaan uutta teatterikieltä. Yhteinen jaettu hetki vie meidät luovan prosessin ytimeen. Voisiko mielikuvitusta kasvattaa kuin puutarhaa?

Tanssiva satuhetki sateenkaaren väreissä

Keskiviikkona 18.4. klo 10  ja 14 

Tanssiva satuhetki on tanssittu ja puhuttu satu, joka saa muotonsa tuokiossa luettavasta tarinasta. Yleisö pääsee valitsemaan luettavan sadun esityksen alussa kolmesta eri vaihtoehdosta. Kaikissa saduissa otetaan huomioon perhemallien monimuotoisuus. Esityksessä on yleisöä osallistavia osioita, joissa lapset pääsevät itse liikumaan ja vaikuttamaan esityksen kulkuun.

Tanssiva satuhetki on nauttinut yleisön suosiota useissa yhteyksissä, mm. Kallion kirjastolla, Helsinki Pride –tapahtumassa, Tampereen seudun kirjastoissa ja Tampereella 1001 Kahvikuppia -taidekahvilan yhteydessä. Tanssivan satuhetken alkuperäinen konsepti on Pauliina Aladinin sekä muiden taidekahvilan parissa työskennelleiden tanssitaiteilijoiden kehittämä.

Tanssijat: Pauliina Aladin ja Elli Isokoski
Esityksen kesto on n. 30 minuuttia.

Panda’s Home

Cuál es mi nombre…?

Amen to that

Koirat, apinat ja maapähkinäpelto

Sons… Jardins Secrets

Tanssiva satuhetki sateenkaaren väreissä