fbpx

Ruutia! Ohjelmisto 2016

Ohjelmisto 19.–23.4.2016:

Compagnia TPO (ITALIA): POP UP GARDEN
Zodiakin näyttämö, V-rappu

Palkitun italialaisryhmän uusin teos perustaa puutarhan Zodiakin näyttämölle. Visuaalisuudellaan lumoava esitys on kutsu tutkimaan kasvien tanssia ja ylistys kaikille yllättävien paikkojen puutarhureille. Uutta interaktiivista videotekniikkaa ja nykytanssia yhdistävässä seikkailussa lapset pääsevät mukaan kasvamaan kukkien kanssa.

Ikäsuositus: Yli 5-vuotiaille. Kesto n. 60 min.

Claire Parsons co. (RUOTSI): MARMELADI
Tanssiteatteri Hurjaruuthin näyttämö, A-rappu , 2. kerros

Pörheät puvut, Fellinin musiikki… Herkullisessa ja aisteja kutkuttelevassa esityksessä sekoitetaan makuja, värejä, tanssia ja sirkusta. Palkitun ruotsalaisen koreografin Claire Parsonsin leikkisään ja tyylikkääseen liikekieleen perustuva teos on kiertuemenestys USA:ssa ja Euroopassa.

Ikäsuositus: 2-6-vuotiaille. Kesto n. 30 min.

Claire Parsons co. (RUOTSI): JA SITTEN… OCH SEN
Tanssiteatteri Hurjaruuthin näyttämö, A-rappu , 2. kerros

Hukattujen punaisten lankojen tanssia ja lempeää sirkusta omintakeisessa satumaailmassa! Neljä hahmoa kohtaavat kertoakseen tarinansa kukin omalla tavallaan. Mikä on totta? Esityksestä muodostuu katsojille pulmapeli, leikkisä aarrejahti ja pähkinäinen arvoitus. Huone kokee muodonmuutoksen, kehoista tulee kuoro, päädytään sinne missä arki ja taika kohtaavat.

Ikäsuositus: Yli 5-vuotiaille. Kesto n. 45 min.

The Bag Lady Theatre (ESPANJA): BAG LADY
Teatterimuseo, G-rappu, 2. kerros

Viehättävä matkalaukkuteatteri Espanjasta tuo maailmaa kiertäneen miniteatterinsa festivaalille. Teatterimuseon näyttämölle rakentuu sievä sanaton kuvaelma naisesta, joka käyttää laukustaan löytyviä yksinkertaisia esineitä uusilla tavoilla. Muovipussin tanssi ei ole koskaan näyttänyt näin kauniilta!

Ikäsuositus: Yli 3-vuotiaille. Kesto n. 45 min.

Kimmo Alakunnas & Janna Haavisto: BISARRI
Tanssiteatteri Hurjaruuthin näyttämö, A-rappu , 2. kerros

Nykytanssia ja klovneriaa yhdistävä esitys lasten näkökulmasta ympäröivään maailmaan. Miten virtuaalinen maailma vaikuttaa meihin? Miten käyttäydymme yhteisössä? Entä kun olemme yksin? Tai jos vastassa onkin kone? Työpajojen ja lasten haastattelujen pohjalta rakentuva esitys asettaa aikuiset peilin eteen kuulemaan, mitä lapsilla on sanottavana nykyhetkestä ja tulevaisuudesta.

Ikäsuositus: Yli 3-vuotiaille. Kesto n. 40 min.