fbpx

RUUTIA! Kansainvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille

Ruutia!-tanssifestivaali lapsille ja nuorille siirtyy huhtikuulta syksylle 2021!

RUUTIA! 25.8.–26.9.2021

Ohjelmistossa:  

Rae Reinvall ja Rasmus Witikka: ÖTTIÄISET

Öttiäiset tutkii evoluutiota ja hyönteisten elämää scifi-luontodokumentin hengessä sirkuksen keinoin. Luonnon muuttuessa historian saatossa ja tulevaisuudessakin hyönteisetkin joutuvat sopeutumaan selviytyäkseen. Sirkusesityksen pääosassa ovat hyönteismaailman evoluution mestarit puujalkahämähäkki ja tuunaajakuoriainen.

Öttiäiset on Hurjaruuthin taiteilijoille tarjoamasta kesäresidenssistä ohjelmistoon noussut teos ja se palkittiin vuonna 2020 Lastenteatterin ideahautomon Pikku-Itu -palkinnolla.

Näytökset: ke 25.8. klo 18 / pe 27.8. klo 18 / la 28.8. klo 15

Ikäsuositus 3+. Kesto n. 30 min. 

Paikka: Hurjaruuthin näyttämö, Kaapelitehdas, A-rappu 2.krs

Käsiohjelma


Acting for Climate (NO/SE/FI/DE/DK): BARK

Nykysirkusta puissa ja puiden latvoissa!

Kansainvälisen Acting for Climate –ryhmän BARK on paikkasidonnainen kävelyteos, joka tuodaan ja luodaan uudelleen paikalliseen metsään kunkin alueen erityislaatuisuuden mukaan. Esitys yhdistää ryhmäakrobatiaa, vertikaalitanssia, fyysistä teatteria ja tanssia äänimaisemiin ja runolliseen tekstiin. BARK käsittelee yhteyttä toisiimme ja luontoon, ilmastonmuutosta ja sosiaalisen muutoksen mahdollisuutta. Kaikki tapahtuu puissa, puiden kanssa ja niiden ympärillä. 

Esitysvierailu toteutetaan yhteistyössä Kulttuurikeskus Stoan kanssa.

Näytökset ke 25.8. klo 10 ja 13 / to 26.8. klo 10 ja 18 / pe 27.8. klo 10 / la 28.8. klo 17

Ikäsuositus 6+. Kesto 60 min.

Paikka: itä-helsinkiläinen metsä, tarkat koordinaatit lipunoston yhteydessä

SÄÄVARAUS
Yleisön viihtyvyyden ja esiintyjien turvallisuuden vuoksi BARK-näytöksiin pidätetään säävaraus. Pienessä tihkusateessa esitykset toteutuvat suunnitellusti, mutta mikäli taivas aukeaa rankkasateisiin, joudutaan näytökset valitettavasti uudelleenaikatauluttamaan. Lähtökohtaisesti siirretyt näytökset pyritään esittämään saman päivän aikana heti sateen lakattua, mutta epäonnisessa tilanteessa ne saatetaan joutua siirtämään kokonaan uudelle päivälle. Mikäli sopivaa ajankohtaa uusintanäytökselle ei löydy, lipun hinta palautetaan ostajalle.
 
Lisätietoja lippujen korvauksesta voit tiedustella numerosta 09 5657250 tai liput@hurjaruuth.fi.

Seuraa tilannetta säätiedoista Facebookissa

Käsiohjelma


Tanssiteatteri Hurjaruuth (FI): ARVAA MITÄ? ARVAA MITÄ! (Interaktiivinen stream-esitys)

Katutanssin ja nykytanssin liikekielistä ammentava teos kutsuu vuoropuheluun tanssijoiden ja yleisön välillä – arvoitusten, leikin ja haaveilun kautta! Neljä uuden sukupolven taiteilijaa Selma Kauppinen, Pie Kär, Laura Palanne ja Marika Peura ovat päivittäneet Hurjaruuthin 1980-luvun hittiteoksen Arvaa mitä? nykyaikaan. Uudistettu versio on luotu teatterin 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ja ajankuvaan sopien järjestetään interaktiivisena Zoomissa. 

Tilausnäytökset kouluille ja päiväkodeille: ke 15.9. / to 16.9. / pe 17.9. (kellonaika sovittavissa tilaajan toiveiden mukaan)

Kaikille avoin näytös: ke 15.9. klo 14

Ikäsuositus 3+. Kesto 40 min.

Paikka: Zoom

Zoom-linkki toimitetaan lipunoston yhteydessä sähköpostiin

Lue lisää esityksestä


Tanssiteatteri Hurjaruuth (FI): POIKA JA VARIS

Koreografi Joona Halosen visuaalisesti viimeistelty ja herkkätunnelmainen tanssiteos on osa Hurjaruuthin Pölyt pois klassikoista! -sarjaa ja sai ensi-iltansa vuonna 2020. Kipinä esitykseen on syntynyt Akseli Gallen-Kallelan klassikkomaalauksen pohjalta. Kokemuksellisessa esityksessä lapset pääsevät myös itse astumaan hetkeksi taiteilijan rooliin. Pidetty esitys avaa tilaa mielikuvitukselle ja synnyttää keskustelua myös teatterikokemuksen jälkeen. 

Tilausnäytökset kouluille ja päiväkodeille: to 9.9. klo 10 / ke 22.9. klo 10 / to 23.9. klo 10 

Kaikille avoimet näytökset: to 2.9. klo 18 / la 4.9. klo 15 / la 11.9. klo 15 / la 25.9. klo 15 / su 26.9. klo 15

Ikäsuositus 3+. Kesto 45 min.

Paikka: Hurjaruuthin näyttämö, Kaapelitehdas, A-rappu 2.krs 

Lue lisää esityksestä
Käsiohjelma


Tanssiteatteri Minimi (FI): Atlas

Atlas on absurdin humoristinen katuperformanssi pään pyörälle saattavassa maailmassa, jossa esiintyjät suojautuvat jatkuvaa pyörimistä vastaan avaruuskypärin etsien pehmeää laskeutumisalustaa. Pään painoa kannattava atlasnikama joutuu koville esiintyjien tavoitellessa kehollista tasapainoaan elektronisen musiikin muuttuvassa sykkeessä.

Näytökset: la 25.9. klo 14 / su 26.9. klo 14

Esitys on ikärajaton ja soveltuu kaikenikäisille, kesto 20 min.

Paikka: Ruoholahdentori

Vapaa pääsy! 

Lue lisää esityksestä


Oheisohjelmistoa:

SUSTAINABILITY IN PERFORMING ARTS  (Keskustelutilaisuus ammattilaisille)

Ammattilaisille suunnattu keskustelutilaisuus ja työpaja kutsuu kehittämään ajattelua ja jalostamaan kestävän kehityksen toteutumista näyttämötaiteessa. Tilaisuus on osa BARK-esitystä ja sen taustalla ovat esittävien taiteiden ryhmä Acting For Climate sekä Blind Gut Company. Muita yhteistyötahoja tapahtumalle ovat Tanssiteatteri Hurjaruuth, Stoa ja Sirkuksen tiedotuskeskus. Keskustelutilaisuus järjestetään hybridinä sekä Kaapelitehtaalla että Zoomissa. Kielenä englanti.

Aika: pe 27.8. klo 14–16

Paikka: Tanssiteatteri Hurjaruuth, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 A, 2. krs ja Zoom


Kysy tarjousta päiväkoti- tai koululaisryhmille Hurjaruuthista, puh. 09 565 7250.

Lippuja saatavilla myös lippu.fistä!

Tanssiteatteri Hurjaruuthin keväinen Ruutia!-festivaali on vakiinnuttanut paikkansa pääkaupunkiseudun tanssitarjonnassa. Ruutia!-festivaalilla nähdään korkeatasoisia tanssiesityksiä Suomesta ja ulkomailta. Festivaalilla ovat vuosien varrella vierailleet monet kansainväliset huippuryhmät kuten ranskalainen Nathalie Pernette, italialainen Compagnia TPO ja ruotsalainen Claire Parsons co. Ruutia!-festivaalin esityspaikkoina toimivat Tanssiteatteri Hurjaruuthin ja Zodiakin näyttämöt Kaapelitehtaalla. Monena vuonna esityksiä on ollut myös Teatterimuseon näyttämöllä tai Turbiinisalissa. Vuonna 2019 festivaali järjestettiin jo 23. kerran. Vuoden 2020 festivaali peruuntui koronaviruspandemian vuoksi.

Ruutia! Ohjelmisto 2019
Ruutia! Ohjelmisto 2018
Ruutia! Ohjelmisto 2017
Ruutia! Ohjelmisto 2016