RUUTIA! Kansainvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille

Ruutia!-tanssifestivaali lapsille ja nuorille siirtyy huhtikuulta syksylle 2021!

RUUTIA! 25.8.–26.9.2021

Ohjelmistossa mm.  

ÖTTIÄISET

Öttiäiset tutkii evoluutiota ja hyönteisten elämää scifi-luontodokumentin hengessä sirkuksen keinoin. Luonnon muuttuessa historian saatossa ja tulevaisuudessakin hyönteisetkin joutuvat sopeutumaan selviytyäkseen. Pääosassa ovat puujalkahämähäkki ja tuunaajakuoriainen, jotka ovat kummatkin evoluution mestareita, mutta ovatko kaikki muut ötökät?

Työryhmä:
Esiintyjät Rae Ramona Reinvall ja Rasmus Witikka
Dramaturgi Michelle Orenius
Valosuunnittelija Riku Virtanen
Lavastus Tove Ström

Lisäksi festivaalilla nähdään Tanssiteatteri Minimin uusi ulkoilmateos Atlas, Acting for Climate -ryhmän metsään levittäytyvä sirkusteos BARK sekä Tanssiteatteri Hurjaruuthin näyttämöteos Poika ja varis ja virtuaalinen tanssiesitys Arvaa mitä? Arvaa mitä!

Lippuja esityksiin Öttiäiset, Poika ja varis sekä Arvaa mitä? Arvaa mitä! saatavilla nyt lippu.fistä! Muut festivaalin esitysliput myynnissä elokuussa.

Tanssiteatteri Hurjaruuthin keväinen Ruutia!-festivaali on vakiinnuttanut paikkansa pääkaupunkiseudun tanssitarjonnassa. Ruutia!-festivaalilla nähdään korkeatasoisia tanssiesityksiä Suomesta ja ulkomailta. Festivaalilla ovat vuosien varrella vierailleet monet kansainväliset huippuryhmät kuten ranskalainen Nathalie Pernette, italialainen Compagnia TPO ja ruotsalainen Claire Parsons co. Ruutia!-festivaalin esityspaikkoina toimivat Tanssiteatteri Hurjaruuthin ja Zodiakin näyttämöt Kaapelitehtaalla. Monena vuonna esityksiä on ollut myös Teatterimuseon näyttämöllä tai Turbiinisalissa. Vuonna 2019 festivaali järjestettiin jo 23. kerran. Vuoden 2020 festivaali peruuntui koronaviruspandemian vuoksi.

Ruutia! Ohjelmisto 2019
Ruutia! Ohjelmisto 2018
Ruutia! Ohjelmisto 2017
Ruutia! Ohjelmisto 2016