fbpx

Ruutia! Ohjelmisto 2017

Ohjelmisto 25.–29.4.2017:

Thomas Lebrun (FRA): Tel quel !
Zodiakin näyttämö, V-rappu

Loistavan ranskalaiskoreografin lapsille ja nuorille suunnattu tanssiteos ensimmäistä kertaa Suomessa. Esitys käsittelee koreografille rakkaita teemoja: erilaisuutta, suvaitsevaisuutta ja unelmia – huumoria unohtamatta. Nelihenkisen esiintyjä­ryhmän saumaton tanssi on nautittavaa katsottavaa. Ikäsuositus: yli 7-vuotiaille. Kesto n. 55 min.

Ponten Pie (ESP): Loo
Hurjaruuthin näyttämö, A-rappu, 2. kerros

Katalonialaisryhmän runollinen ja visuaalisesti ihastuttava esitys muuttaa teatterin hiekkadyyneiksi ja aavikoksi. Loo on Intiassa puhaltava kuiva ja kuuma tuuli, ja Loo on myös tämän esityksen päähenkilön nimi. Loo puhaltaa hiekan eloon ja tuo aavikon käsinkosketeltavan lähelle. Sanaton esitys on suunnattu erityisesti 2–5-vuotiaille. Kesto n. 30 min.

United Dancers of Zuga (EST): meeleKolu/mindStuff
Zodiakin näyttämö, V-rappu

Tanssiesitys kaikille vallattomille vekaroille ja avaramielisille aikuisille! Zugan tyyliin kuuluu leikkisyys, tuttujen asioiden kääntäminen yllättäväksi ja yllättävien asioiden tekeminen arkiseksi. Koulurepusta voi tulla hattu ja hatusta hullunkurinen hahmo. Samalla tulevat käsitellyksi kaikki mahdolliset tunteet mielipahasta ratkiriemuun. Ikäsuositus: yli 5-vuotiaille. Kesto: 50 min.

Tanssiteatteri Hurjaruuth: Flora & Fauna
Hurjaruuthin näyttämö, A-rappu, 2. kerros

Sisäänsukellettava videotanssiteos luonnon ihmeellisestä maailmasta. Lumihiutaleita, näkinkenkiä, koralleja, kakadu ja silakka.. Flora & Fauna on tanssillinen luontomatka, joka yhdistää videotaidetta, musiikkia ja tanssia aisteja kutittelevaksi kokonaisuudeksi. Esityksen on ohjannut useita Talvisirkuksia ja muita rakastettuja teoksia luonut Arja Pettersson. Ikäsuositus yli 2-vuotiaille. Kesto n. 40 min.

Jenni Kivelä: Kylli-koira ja elämisen sietämätön kepeys
Hurjaruuthin näyttämö, A-rappu, 2. kerros

Kylli-koira on teatterillinen tanssiteos lapsille ja aikuisille. Se kertoo ihmismäisen koiran ajatuksista ja elämästä sekä tädistä, joka ei tiedä ollenkaan, miten koiran kanssa eletään. Se kertoo myös rajoista ja niiden puuttumisesta, halimisen tarpeesta, koirankoulutusoppaista, häijystä laumajärjestyksestä, mestarillisesta hajutyöskentelystä, kesäisen punkkimetsän vaaroista. Ikäsuositus: yli 3-vuotiaille.

Favela Vera Ortiz ja Jukka Tarvainen: Aventuristi!
Teatterimuseo, G-rappu, 2. kerros

Mikä? Aventuristi! Seikkaileva turisti! Vauhdikas esitys matkasta, jossa sattumageneraattori sanelee matkakohteet. Kulkuneuvona toimii tuunattu kumivene, joka tarvittaessa muotoutuu lentolaitteeksi tai aikakoneeksi. Matkailija päätyy mm. kanadalaiseen kanalaan, jossa on maailman suurin rytmimunien tuotanto. Riemastuttava koko perheen esitys sisältää liikettä, teatteria ja livemusiikkia. Ikäsuositus yli 4-vuotiaille. Kesto n. 30 min.