Klovnifestivaali PUNAINEN HELMI

Koronarajoitusten vuoksi vuonna 2021 festivaali toteutetaan virtuaalisina Punainen helmi -iltamina!

Punainen helmi -klovni-iltamat virtuaalisesti 20.2.2021 klo 19–21
Unohtumattomat iltamat kotisohvalta käsin! Kaada lasiin lempijuomaasi ja valmistaudu yllätyksiin, kun klovnit ottavat virtuaaliset iltamat haltuunsa. Suorassa lähetyksessä luvassa klovniohjelmaa ympäri maailmaa, mukana muun muassa Deanna Fleysher (USA), Lucy Hopkins (UK), Mind of a Snail (CAN), Clara Cenoz (CAT), Jacqueline Russell (CAN), Gabriela Muñoz (MEX), Camilla Persson (SWE), Stacey Sacks (ZW / SWE), Kaisa Niemi, Hanna Terävä, Joanna Hongisto, Internationale ATK show ja Red Nose Company.

Tapahtuman kieli: englanti ja suomi
Ikäsuositus: Yli 16-vuotiaille.
Huom! Esitys on ainutkertainen, sitä ei ole mahdollista katsoa jälkikäteen
tallenteena!

Liput nyt lippu.fin verkkokaupasta!

Lippujen hinnat (ei sisällä toimitus- ja maksutapamaksuja):
20 e / Kannatuslippu
10 e / Peruslippu
6 e / Ammattilaislippu

Feministinen klovnifestivaali jo vuodesta 2012

Ensimmäinen Punainen helmi -naisklovnifestivaali järjestettiin vuonna 2012. Ainutlaatuinen festivaali tuo yhteen kansainväliset ja kotimaiset klovnerian tekijät ja kokijat. Vuosien varrella festivaalilla on esiintynyt kotimaisten klovnien lisäksi useita kansainvälisiä huippuklovneja kuten Pepa Plana, Nola Rae, Deanna Fleysher, Tanja Simma, Stacey Sacks, Marta Carbayo, Angela de Castro, Gardi Hutter, Colette Gomette…

Festivaali on toiminut muistutuksena, että vaikka suurin osa klovneista on historian saatossa ollut miehiä, löytyy Suomesta ja maailmalta runsaasti muidenkin sukupuolten klovneja. Maailmalla naisklovnifestivaaleja on järjestetty mm. Brasiliassa, Espanjassa ja Itävallassa. Vuonna 2021 Tanssiteatteri Hurjaruuthin festivaali vaihtaa nimensä muotoon Klovnifestivaali Punainen helmi. Ei siksi, että tasa-arvo olisi tullut nyt valmiiksi maailmassa, mutta siksi, että käsitys sukupuolen moninaisuudesta on huomioitava paremmin. Festivaali keskittyy jatkossakin naisten, transihmisten ja sukupuoleltaan moninaisten klovneriaan. 

Ohjelmisto 2020
Ohjelmisto 2019
Ohjelmisto 2018
Ohjelmisto 2017
Ohjelmisto 2016
Ohjelmisto 2015
Ohjelmisto 2014
Ohjelmisto 2012