Naisklovnifestivaali PUNAINEN HELMI

Tanssiteatteri Hurjaruuth emännöi helmikuussa 2020 jo kahdeksatta kertaa kansainvälistä naisklovnifestivaalia. Uniikki festivaali tuo yhteen kansainväliset ja kotimaiset klovnerian tekijät ja kokijat. Loistokattaus on nyt julkaistu ja liput ovat myynnissä Hurjaruthissa ja Lippu.fissä!

PUNAINEN HELMI Tanssiteatteri Hurjaruuthissa 12.–15.2.2020.

Festivaalin ohjelmistossa mm. Deanna Fleysher (USA), Morro ja Jasp (CAN), Red Nose Companyn Babylon sekä Grus Grus Teatterin upouusi esitys Kärringmossen. Festivaalin legendaarinen päätös on jälleen Iltamat, jossa useiden klovnien miniesitykset valtaavat näyttämön. 

Perjantaina ja lauantaina iltaesitysten yhteydessä klovnitohtorit tarkastavat katsojien festarikuntoa Hurjaruuthin teatterilämpiössä ja verstaalla (yhteistyössä Sairaalaklovnit ry).

Hurjaruuth ja Sairaalaklovnit ry järjestävät yhteistyössä festivaalin yhteydessä Deanna Fleysherin klovneriakurssin ammattilaisille, lue lisää kurssista.

Liput toimituskuluineen alkaen 25 / 15 e. Festivaalipassi á 55 e, passi saatavilla vain Hurjaruuthista.

Varaukset ja tiedustelut Tanssiteatteri Hurjaruuth, puh. 09 565 7250.
Liput myös lippu.fistä 29.1.2020 alkaen!
Festivaalipassi 55 e, saatavilla vain Hurjaruuthista.

Esityspaikka: Hurjaruuthin näyttämö, Tallberginkatu 1 A, 2. kerros

OHJELMISTO 2020:

Deanna Fleysher (USA): Butt Kapinski

Odotitko sooloesitystä? Mietipä vielä. Yksityisetsivä Butt Kapinski tempaa Sinut mukaansa esiintymään film noir -murhamysteeriin, jollaista et ole ennen kokenut. Ympäri maailmaa useiden festivaalien pääpalkinnoilla huomioitu komediaesitys on yhdysvaltalaisen huippuklovni Deanna Fleysherin mestariteos. Tämä hauska ja törkeä show on alusta loppuun interaktiivista kyytiä – kukaan ei ole turvassa! VAIN AIKUISILLE. Lue lisää..


Morro and Jasp (CAN): Save the Date

Kanadan tunnetuimmat klovnisiskokset saapuvat Punaiseen helmeen! Morro (Heather Mary Annis) ja Jasp (Amy Lee) tuottavat esitysten lisäksi myös kirjoja, elokuvia sekä sävellyksiä, ja tekeillä on myös TV-sarja. Aiemmin hulvattomia esityksiä mm. murrosiästä ja start-up-bisneksestä tehneiden Morron ja Jaspin uusin esitys Save the Date käsittelee sisaruutta ja ystävyyttä. Jos sanoo “Tahdon” jollekin, sanooko samalla ”En tahdo” jollekin muulle? Lue lisää..


Red Nose Company (FIN): Babylon

Hykerryttävän hauska ja ylistetty Babylon käsittelee vallankäyttöä naisnäkökulmasta. Esityksessä Babylon (Minna Puolanto) haluaa ratkaista kaikki valtaan liittyvät ydinkysymykset. Tässä häntä auttaa palvelija Ré (Hanna Seppä). Esitys porautuu erilaisiin vallankäyttötilanteisiin. Klovnit tuovat näyttämölle omakohtaisten kokemustensa lisäksi monenlaisia valtikan heiluttajia Madonnasta Ronaldoon ja Katariina Suuresta Donald Trumpiin. Lue lisää..


GRUS GRUS Teatteri: Kärringmossen (Ämmäsuo)

Kärringmossen (Ämmäsuo) on fyysisen teatterin, klovnerian ja näyttelijäntyön ainutlaatuinen hybridi. Hahmojen innoitus on lähtöisin bouffon-tekniikasta, teatterin ja klovnerian erityislajista, jossa groteskit hahmot ruotivat rohkeasti epäkohtia ja tekopyhyyttä. Bouffonissa ”rumat”, miltei myyttiset hahmot pilkkaamalla naurattavat ja kauhistuttavat ”meitä kauniita”. Lue lisää..


Hanna Terävä (FIN): Balalaukku

Aiemmilla festivaaleilla hurmannut valloittava Maija-klovni saapuu Punaiseen helmeen! Koko perheelle suunnattu Balalaukku on klovnimaisteri Hanna Terävän ja muusikko Tapani Variksen musiikki- ja klovneriaesitys, jossa kokonaiset maailmat napsahtavat esiin matkalaukun aukaisulla. Palapelimainen esitys toimii taatulla punanenäisellä logiikalla. Äänimaailma syntyy livenä, matkalaukun mittaisilla soittimilla. Lue lisää..


Klovnitohtorien vastaanotto 

Perjantaina ja lauantaina iltanäytösten yhteydessä klovnitohtorien vastaanotto Hurjaruuthin teatterilämpiössä ja verstaalla! Klovnitohtorit testaavat katsojien festarikuntoa ja tekevät tarvittaessa hoitotoimenpiteitä. Vastaanotolle vapaa pääsy. 

Mukana klovnitohtorit Tri Hartsa-Liisa Mono (Laura Rämä), Tri Miisu-Liisu Vähä-Pokka (Kaisa Päivölä), Tri Mutru/Mums (Janna Haavisto), Tri Tanttarulla (Taina Mäki-Iso). Lue lisää..


Iltamat 

Jo legendaariseksi muodostunut festivaalin huipennus tuo yhteen kotimaisten klovnien miniesitykset. Mukana mm. Salla Markkanen, Maija Westerholm, Johanna Keinänen, Mette Ylikorva, Jenni-Elina von Bagh ja Hanna Terävä.
Lue lisää..


Ohjelmisto 2019
Ohjelmisto 2018
Ohjelmisto 2017
Ohjelmisto 2016
Ohjelmisto 2015
Ohjelmisto 2014
Ohjelmisto 2012