Lehdistötiedote Talvisirkus Vauhti

Tiedote 16.12.2020
Lehdistökuvat: www.hurjaruuth.fi/lehdistokuvat-talvisirkus-vauhti/

Talvisirkus Vauhti jatkaa Suvilahden Kattilahallissa marraskuussa 2021

Koronarajoitteiden vuoksi katkolle joutunut Talvisirkus Vauhti nähdään uusintaensi-illassa Suvilahden Kattilahallissa ensi vuonna. Esitys ehti saada kiitosta niin lehdistöltä kuin katsojiltakin. Talvisirkus Vauhti jäi tänä vuonna näkemättä tuhansilta Talvisirkuksen ystäviltä, joten myös yleisöltä tuli toiveita esityksen jatkumisesta.

Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkus Vauhti sai ensi-iltansa marraskuussa Suvilahden Kattilahallissa ja suosittu koko perheen esitys ennätti pyöriä muutaman viikon ajan. Koronatilanteen pahennuttua rajoitukset kuitenkin keskeyttivät näytöstoiminnan ensin kolmeksi viikoksi ja lopulta koko kausi jouduttiin perumaan. Talvisirkus Vauhdin oli tarkoitus jatkua 10.1.2021 saakka.

Koska esityskausi jäi erittäin lyhyeksi, on Tanssiteatteri Hurjaruuth päättänyt tuoda Talvisirkus Vauhdin uusintaensi-iltaan marraskuussa 2021. Sanna Silvennoisen ohjaama Talvisirkus Vauhti nähdään Suvilahden Kattilahallissa 4.11.2021–9.1.2022. Liput tulevat myyntiin keväällä.

Hurjaruuthin legendaarista Talvisirkusta esitetään myös ensi vuonna poikkeuksellisesti Suvilahden Kattilahallissa, Kalasataman ja Sörnäisten naapurissa. Talvisirkus nähtiin 20 vuoden ajan Kaapelitehtaan Pannuhallissa Ruoholahdessa. Kaapelitehtaan yhteyteen tulevan Tanssin talon rakennushankkeen valmistuttua vuonna 2022 Talvisirkus muuttaa jälleen Kaapelitehtaalle, upouuteen Tanssin talon Erkko-saliin.

Talvisirkus Vauhdin kyydissä liu’utaan kaupungin vilinään ja salaperäisille sivukujille. Urbaani katukuva vaihtuu välillä talvisiin maisemiin kun matka taittuu vauhdilla – fillareilla, rullaluistimilla, tasapainoskoottereilla ja rattikelkalla. Huimapäisten BMX-pyöräilijöiden ja rullaluistelijoiden lisäksi esityksessä nähdään sirkuslajeja ilma-akrobatiasta nuorallatanssiin ja jongleeraukseen. 

Talvisirkus Vauhti on saanut innostuneen vastaanoton niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin. Tekijäryhmässä on ohjaaja Sanna Silvennoisen lisäksi monta huippunimeä. Pukusuunnittelusta ja näyttämövisuaalisuudesta vastaa Mirkka Nyrhinen, valosuunnittelusta Juho Rahijärvi ja koreografiasta Katja Koukkula ja Jussi Väänänen. Mukana työryhmässä on myös useita Talvisirkusten videolavastuksia luonut videosuunnittelija Joona Pettersson, äänisuunnittelija ja miksaaja Antti Nykyri sekä monipuoliset muusikot ja säveltäjät Iiro Ollila ja Hannu Risku.

Talvisirkus Vauhti
Ohjaus: Sanna Silvennoinen
Pukusuunnittelu ja lavastus: Mirkka Nyrhinen
Musiikin sävellys ja esitys: Iiro Ollila ja Hannu Risku a.k.a Kaksi pitkää miestä
Valosuunnittelu: Juho Rahijärvi
Videosuunnittelu: Joona Pettersson
Koreografia: Katja Koukkula ja Jussi Väänänen
Äänisuunnittelu ja miksaus: Antti Nykyri
Sirkusriggaus: Petri Mäkelä ja Jouni Ihalainen
Esiintyjät: Luis Sartori do Vale, Mira Ravald, Liisa Näykki, Heidi Latva, Ablaye Ndiaye, Waly Ndiaye, Roman Barinov, Ronja Särkiniemi ja Victor Huusko sekä Iiro Ollila ja Hannu Risku

Lisätiedot: Pisko Aunola, pisko.aunola@hurjaruuth.fi, puh. 044 788 7012