Lehdistötiedote Talvisirkus Vauhti

Tiedote 30.9.2020
Lehdistökuva: www.hurjaruuth.fi/lehdistokuvat-talvisirkus-vauhti/

Talvisirkus rullailee Suvilahden Kattilahalliin

Tanssiteatteri Hurjaruuthin legendaarinen Talvisirkus nähdään tänä vuonna Suvilahdessa Kalasataman ja Sörnäisten naapurissa. Sanna Silvennoisen ohjaama Talvisirkus Vauhti saa ensi-iltansa Suvilahden Kattilahallissa 5.11.2020. Koronaepidemian vuoksi paikkoja on myynnissä rajoitetusti, reiluin turvavälein. 

Talvisirkus Vauhdin kyydissä liu’utaan kaupungin vilinään ja salaperäisille sivukujille. Urbaani katukuva vaihtuu välillä talvisiin maisemiin kun matka taittuu vauhdilla – fillareilla, rullaluistimilla, tasapainoskoottereilla ja rattikelkalla. Huimapäisten BMX-pyöräilijöiden ja rullaluistelijoiden lisäksi esityksessä nähdään sirkuslajeja ilma-akrobatiasta nuorallatanssiin ja jongleeraukseen. 

Talvisirkus Vauhdin tekijäryhmältä voi odottaa takuuvarmasti taidokasta jälkeä. Ohjaaja Sanna Silvennoisen lisäksi mukana on monta huippusuositusta Talvisirkus Rakkaudesta tuttua nimeä. Pukusuunnittelusta ja näyttämövisuaalisuudesta vastaa Mirkka Nyrhinen, valosuunnittelusta Juho Rahijärvi ja koreografiasta Katja Koukkula ja Jussi Väänänen. Mukana työryhmässä on myös useita Talvisirkusten videolavastuksia luonut videosuunnittelija Joona Pettersson, äänisuunnittelija ja miksaaja Antti Nykyri sekä monipuoliset muusikot ja säveltäjät Iiro Ollila ja Hannu Risku.

Talvisirkuksen kotinäyttämönä toimi 20 vuotta Kaapelitehtaan Pannuhalli Ruoholahdessa. Kaapelitehtaan yhteyteen tulevan Tanssin talon rakennushankkeen aikana Talvisirkus nähdään Suvilahden Kattilahallissa vuosina 2020 ja 2021. Syksyllä 2022 Talvisirkus nähdään uudessa Tanssin talon Erkko-salissa.

Talvisirkus Vauhti Suvilahden Kattilahallissa 5.11.2020–10.1.2021 
Kesto 70 min. Ei väliaikaa.
Ikäsuositus yli 3-vuotiaille.

Ohjaus: Sanna Silvennoinen
Pukusuunnittelu ja lavastus: Mirkka Nyrhinen
Musiikin sävellys ja esitys: Iiro Ollila ja Hannu Risku a.k.a Kaksi pitkää miestä
Valosuunnittelu: Juho Rahijärvi
Videosuunnittelu: Joona Pettersson
Koreografia: Katja Koukkula ja Jussi Väänänen
Äänisuunnittelu ja miksaus: Antti Nykyri
Sirkusriggaaja: Jouni Ihalainen
Esiintyjät: Luis Sartori do Vale, Mira Ravald, Liisa Näykki, Heidi Latva, Ablaye Ndiaye, Waly Ndiaye, Ronja Särkiniemi ja Victor Huusko sekä Iiro Ollila ja Hannu Risku
www.talvisirkus.fi