INFO

Tervetuloa Tanssiteatteri Hurjaruuthiin!

Hurjaruuth on palkittu mm. Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla sekä valtakunnallisella Sirkuksen Lumo -palkinnolla. Kaiken ikäisille suunnatut esitykset keräävät vuosittain yli 35 000 katsojaa. 

Pienestä kiertueteatterista spektaakkelimaisen Talvisirkuksen pyörittäjäksi kasvanut Tanssiteatteri Hurjaruuth on tarjonnut elämyksiä lapsille ja aikuisille jo 40 vuotta. Menneisiin vuosiin mahtuu yli 120 ensi-iltaa, kymmeniä ulkomaankiertueita Tansaniasta Taiwaniin sekä ällistyttävä määrä työllistettyjä tanssi-, teatteri- ja sirkusalan ammattilaisia. Vakituisen kodin Hurjaruuth on löytänyt Helsingin Ruoholahdesta, aikanaan puhelin- ja sähkökaapeleita valmistaneen Kaapelitehtaan pohjoissiivestä.

Vuosina 2020-2021 Talvisirkus nähdään Suvilahden Kattilahallissa Sörnäisten ja Kalasataman kupeessa. Vuonna 2022 Talvisirkus muuttaa takaisin Kaapelitehtaalle ja nähdään Tanssin talon upouudessa Erkko-salissa!

Talvisirkuksen ja muiden esitysten lisäksi Hurjaruuth emännöi kahta festivaalia: huhtikuussa Ruutia! Kansainvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille sekä helmikuussa PUNAINEN HELMI -klovnifestivaali. Omassa sirkusopinahjossa Tonttukoulussa on yli 160 oppilaspaikkaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Lisäksi vuoden mittaan järjestetään työpajoja, keskustelutilaisuuksia ja mm. sirkussynttäreitä.