INFO

Tervetuloa Tanssiteatteri Hurjaruuthiin!

Hurjaruuth on palkittu mm. Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla sekä valtakunnallisella Sirkuksen Lumo -palkinnolla. Esitykset Pannuhallissa, omalla studionäyttämöllä ja eri festivaaleilla keräävät vuosittain yli 35 000 katsojaa. 

Pienestä kiertueteatterista spektaakkelimaisen Talvisirkuksen pyörittäjäksi kasvanut Tanssiteatteri Hurjaruuth on tarjonnut elämyksiä lapsille ja aikuisille jo yli 35 vuotta. Menneisiin vuosiin mahtuu yli 100 ensi-iltaa, kymmeniä ulkomaankiertueita Tansaniasta Taiwaniin sekä ällistyttävä määrä työllistettyjä tanssi-, teatteri- ja sirkusalan ammattilaisia. Vakituisen kodin Hurjaruuth on löytänyt Helsingin Ruoholahdesta, aikanaan puhelin- ja sähkökaapeleita valmistaneen Kaapelitehtaan pohjoissiivestä.

Talvisirkuksen ja muiden esitysten lisäksi Hurjaruuth emännöi kahta festivaalia: huhtikuussa Ruutia! Kansainvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille sekä helmikuussa Naisklovnifestivaali PUNAINEN HELMI. Omassa sirkusopinahjossa Tonttukoulussa harjoittelee yli 160 lasta, nuorta ja aikuista. Lisäksi vuoden mittaan järjestetään työpajoja, keskustelutilaisuuksia ja mm. sirkussynttäreitä.