fbpx

INFO

Tervetuloa Tanssiteatteri Hurjaruuthiin!

Pienestä kiertueteatterista spektaakkelimaisen Talvisirkuksen pyörittäjäksi kasvanut Tanssiteatteri Hurjaruuth on tarjonnut elämyksiä lapsille ja aikuisille jo 40 vuotta. Menneisiin vuosiin mahtuu yli 120 ensi-iltaa, kymmeniä ulkomaankiertueita Tansaniasta Taiwaniin sekä ällistyttävä määrä työllistettyjä tanssi-, teatteri- ja sirkusalan ammattilaisia. Vakituisen kodin Hurjaruuth on löytänyt Helsingin Ruoholahdesta, aikanaan puhelin- ja sähkökaapeleita valmistaneen Kaapelitehtaan pohjoissiivestä.

Hurjaruuth on palkittu mm. Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla sekä valtakunnallisella Sirkuksen Lumo -palkinnolla. Kaiken ikäisille suunnatut esitykset keräävät vuosittain yli 35 000 katsojaa.

Vuosina 2020-2021 Talvisirkus nähdään Suvilahden Kattilahallissa Sörnäisten ja Kalasataman kupeessa. Vuonna 2022 Talvisirkus muuttaa takaisin Kaapelitehtaalle ja nähdään Tanssin talon upouudessa Erkko-salissa!

Talvisirkuksen ja muiden esitysten lisäksi Hurjaruuth emännöi kahta festivaalia: huhtikuussa Ruutia! Kansainvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille sekä helmikuussa PUNAINEN HELMI -klovnifestivaali. Omassa sirkusopinahjossa Tonttukoulussa on yli 160 oppilaspaikkaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Lisäksi vuoden mittaan järjestetään muun muassa työpajoja ja keskustelutilaisuuksia.