Arvaa mitä? Arvaa mitä!

Hurjaruuthin 80-luvun hittiteos päivitettynä!

Tanssiteatteri Hurjaruuthin 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kolme uuden polven tanssitaiteilijaa toteuttaa yhdessä oman versionsa Hurjaruuthin maailmaa kiertäneestä klassikkoesityksestä. Katutanssin ja nykytanssin liikekielistä ammentava uudelleentulkinta saa ensi-iltansa huhtikuussa 2021.

Päivitetyn version toteuttavat tanssitaiteilijat Selma Kauppinen, Pie Kär ja Marika Peura sekä muusikko-runoilija Laura Palanne. Mukana työryhmässä ovat myös videosuunnittelija Joonas Vohlakari ja dramaturgi Hanna-Kaisa Tiainen sekä alkuperäisessä 80-luvun versiossa mukana ollut valosuunnittelija Riku Virtanen. Heille on annettu vapaat kädet muokata alun perin vuonna 1988 ensi-iltaan tullut Arvaa mitä! nykypäivään.

Alkuperäisteoksessa hauskat liike-, kuva- ja sana-arvoitukset sekoittuvat kekseliäiden tanssien lomaan. 2020-luvun teos kutsuu jälleen vuoropuheluun tanssijoiden ja yleisön välillä – arvoitusten, leikin ja haaveilun kautta!

Tanssiteatteri Hurjaruuthin kaikkien aikojen esitetyin teos oli 1980–1990-luvuilla yli 300 kertaa esitetty Arvaa mitä!. Alkuperäisessä teoksessa esiintyivät tanssijat Hannele Niiranen, Tuovi Rantanen ja Sanna Tyyri sekä muusikko Kimmo Pohjonen. Koreografia oli Arja Petterssonin ja musiikin sävelsi Heikki Valpola. Alkuperäinen pukusuunnittelu oli Hurjaruuthin pitkäaikaisen pukusuunnittelijan Kirsi Mannisen. Silloinen valosuunnittelija Riku Virtanen on mukana myös uudelleentulkinnassa.

Arvaa mitä? Arvaa mitä!
Näytökset virtuaalisesti Zoomissa


ke 21.4. klo 18 Ensi-ilta
la 24.4. klo 18 Hurjaruuthin 40-vuotisjuhlanäytös
su 25.4. klo 15
to 29.4. klo 18 Kansainvälinen tanssin päivä

Ikäsuositus yli 3-vuotiaille. Kesto n. 40 min.

Liput saatavilla nyt lippu.fistä ja Hurjaruuthista!
Lisätiedot Hurjaruuthista, puh. 09 565 7250

Lippujen hinnat
8€ peruslippu
20€ kimppalippu (3-7hlöä)
25€ kannatuslippu

Myös arkiaamunäytöksiä päiväkoti- ja kouluryhmille, olethan yhteydessä Hurjaruuthiin, puh. 09 565 7250.