Tanssiteatteri Hurjaruuthin videotaidetta ja tanssia yhdistävä teos Flora & Fauna vieraili Palestiinan kansainvälisellä lastenteatterifestivaalilla

Tanssiteatteri Hurjaruuth esiintyi Al-Harah-teatterin järjestämällä Palestine International Theater Festival for Children and Youth -lastenteatterifestivaalilla Länsirannalla 12.-14.4.2019. Tanssiteatteri Hurjaruuthin tanssiteos Flora & Fauna nähtiin osana festivaaliohjelmistoa Betlehemissä, Hebronissa sekä Jeninissä.

Al-Harah-teatteri on tehnyt pitkään työtä teatteritaiteen tuomiseksi Palestiinan alueelle. Festivaali on osa maailmanlaajuista lastenteatterijärjestö ASSITEJ:n lastenteatterifestivaalien verkostoa ja festivaalia rahoittaa Euroopan unioni.

Flora & Fauna on tanssillinen luontomatka, joka yhdistää videotaidetta, musiikkia ja tanssia aisteja kutittelevaksi kokonaisuudeksi. Esityksen on ohjannut useita Talvisirkuksia ja muita rakastettuja teoksia luonut Arja Pettersson. Musiikin sävellyksestä ja äänisuunnittelusta vastaa Viljami Lehtonen ja tanssista Vilma Tihilä. Eläin- ja kasvikuvastosta ammentavan videolavastuksen on suunnitellut Joona Pettersson.

Luonnon kiehtoviin ykstyiskohtiin zoomaavassa videotanssiteoksessa hyödynnetään uutta teknologiaa, mm. liiketunnistimia äänen ja kuvan tuottamiseen. Esitys sai maailmanensi-iltansa 14.11.2016 Kamerunissa, kansainvälisellä Fatej-teatterifestivaalilla. Suomen ensi-ilta oli Ruutia!-festivaalilla Tanssiteatteri Hurjaruuthissa huhtikuussa 2017. Esitys on vieraillut useilla kotimaisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla.

Toukokuussa 2017 esitys vieraili Puolan Szczecinissä kansainvälisellä Theatre Children’s Week -festivaalilla. Kaikki festivaalin kolme näytöstä 30.5.2017 olivat loppuunmyytyjä.

Esitys sai maailmanensi-iltansa 14.11.2016 Kamerunissa. Hurjaruuth vieraili Yaoundéssa kansainvälisellä lasten ja nuorten teatterifestivaalilla kunniavieraana. Hurjaruuth on vieraillut Fatej-festivaalilla aiemmin vuonna 2012. Flora & Fauna esitettiin yli 600 lapsikatsojalle osana festivaalin pääohjelmistoa.

Flora & Fauna -esityksen on ohjannut Arja Pettersson, musiikin sävellyksestä ja äänisuunnittelusta vastaa Viljami Lehtonen ja tanssijana nähdään Vilma Tihilä. Eläin- ja kasvikuvastosta ammentavan videolavastuksen on suunnitellut Joona Pettersson. Lue lisää Flora & Fauna –esityksestä.

Vuoden 2016 lopussa Hurjaruuth vieraili Tanskassa ICE HOT Nordic Dance Platform -tanssifestivaalilla, jossa nähtiin Liisa Risun koreografia Peukalo-Liisa. Hurjaruuthissa vuonna 2015 ensi-iltansa saanut tanssiteos esitettiin Kööpenhaminassa Dansehallernessa torstaina 1.12.2016. Lue lisää Peukalo-Liisasta.