Naisklovnifestivaali Punainen Helmi

Naurattavia naisia, kutkuttavia klovneja, festivaali täynnä klovnahtavaa ohjelmaa! Vuoden 2016 festivaali esitteli jälleen tukun kovatasoisia klovnittaria, tällä kertaa Sveitsistä, Turkista ja Suomesta. Festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran helmikuussa 2012.

Seuraava PUNAINEN HELMI järjestetään 8.–11.2.2017.

Ohjelmisto 10.–13.2.2016.

Esityspaikka: Hurjaruuthin näyttämö, Tallberginkatu 1 A, 2. kerros

Gardi Hutter: The Brave Jane (SVEITSI)
Pe ja la klo 18.30

Maailmanluokan naisklovni Gardi Hutter vierailee Punainen Helmi -festivaalilla ensimmäistä kertaa. The Brave Jane kertoo pyykkärinaisesta, joka likavaatevuoren kasvaessa alkaa haikailla sankarittaren seikkailuntäyteistä elämää. Pyykkäri päätyy eläytymään Jeanne d’Arcin kohtaloon ennennäkemättömän tragikoomisin seurauksin.

Süper: Ideal Woman (TURKKI)
Pe klo 20

Turkkilaisen Neslihan Arolin esittämä klovni Süper pitää itseään supersankarina, joka on ratkaissut ongelmista suurimman: hän tietää miten olla täydellinen nainen! Yleisö saa vetää hatusta paperilapun ja Süper muuntautuu niin ihannenartuksi, ihanneäidiksi kuin ihannefeministiksikin. Hymyt ja hörähdykset stereotyyppisille naiskuville ovat erittäin tervetulleita. Ahtaita naisihanteita kritisoiva esitys näyttää huumorin kautta, miten voimme purkaa naiseuteen kohdistuvia odotuksia.

Neslihan Arol on valmistunut Istanbulin yliopistosta näyttelijäksi ja tekee tällä hetkellä väitöskirjaansa Berliinissä. ”Ideal Kadin” on hänen ensimmäinen sooloteoksensa.

Hanna Terävä: Ruusunen
Usva Kärnä: Donna
Ke ja to klo 18.30

Kahden soolon yhteisillassa käsitellään kiperiä kysymyksiä muun muassa naisista, äideistä ja rakkaudesta. Hanna Terävä on Tukholman Teatterikorkeakoulusta valmistunut klovnerian maisteri ja Ruusunen on hänen uusin sooloteoksensa, tanssista ja liikkeestä ammentava mustan huumorin siivittämä koomillinen klovnin tutkielma. Usva Kärnä on valmistunut näyttelijäksi Pietarin valtiollisesta teatteritaiteen akatemiasta, Dario Fon ja Franca Ramen teksteihin pohjautuva teos Donna oli valtakunnallisen monologikilpailun finalisti vuonna 2015.

Naisklovni-iltamat
La klo 20

Viime vuoden festivaalilla suursuosion saavuttanut Naisklovni-iltamat marssittaa Hurjaruuthin lavalle kuumimmat ja koomisimmat kotimaiset klovnittaret! Naisklovni-iltamissa esiintyvät Taina Mäki-Iso, Emilia Kokko, Laura Rämä, Hanna Terävä, Karoliina Turkka, Roosa Hannikainen ja Helena Leminen. Illan juontaa Ringa alias Inga Björn.
Klovni Lilli Pii
La klo 14

Lilli Pii on iloinen, hassutteleva klovnityttö. Hänen vauhdikkaan elämänsä tiimellyksessä ei kolhuilta vältytä. Lilli Piille sattuu mitä milloinkin! Hän soittaa kitaraa väärinpäin, tanssii jalat ristiin rastiin, paistaa kakun matkalaukussa, tekee jännittävän ilmapallotempun ja hupsis – hame häviää… Lilli Piin hullunkurinen kekseliäisyys pelastaa hänet pulasta ja pinteistä. Huumorintäyteinen klovneria-esitys riemastuttaa kaikenikäisiä katsojia!

Tiedustelut ja varaukset Hurjaruuthista, puh. 09 565 7250 tai liput(at)hurjaruuth.fi

Liput festivaalin esityksiin 25 / 15 e. Lilli Pii Show 15 / 12 €.

Festivaalipassi 50 e. Henkilökohtaisella passilla voi lunastaa yhden lipun kaikkiin festivaalin esityksiin. Huom! Esityskohtainen lippu varattava ja lunastettava erikseen, pelkkä passi ei takaa pääsyä näytökseen. Passi myynnissä vain Hurjaruuthissa.

Yksittäiset liput myös Ticketmasterista (ent. Lippupalvelu)