Esiintyjät

Tomeu Amer (Espanja) Mallorcalta kotoisin oleva Tomeu on klovni, jolla on hallussaan mm. tikasakrobatia ja german wheel. Tomeulla on yhdessä puolisonsa Griseldan kanssa oma sirkusryhmä Hotel iocandi. Tomeu on opiskellut Barcelonassa Rogelio Rivel -sirkuskoulussa ja hänellä on myös pitkä kokemus näyttelijänä erilaisissa projekteissa ympäri Espanjaa.

Florence Huet (Ranska) Supertaitava vanteidenkesyttäjä Florence on esiintynyt mm. kuuluisan Jérôme Thomas’n ryhmässä sekä omalla soolollaan ympäri Eurooppaa ja muun muassa Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Meksikossa. Balettitaustainen jonglööri on opiskellut sirkusta niin Ranskassa kuin Kiovan sirkuskoulussakin Ukrainassa.

Arce López Gutiérrez (Espanja) Vuosina 2014 ja 2016 Hurjaruuthin Talvisirkuksissa hurmannut Arce on monipuolinen esiintyjä, jonka kokemus on karttunut mm. Cirque du Soleilin tapahtumissa ja lukuisilla sirkusalan festivaaleilla. Hän on opiskellut Lontoon Circus Spacessa (nyk. National Centre of Circus Arts) ja toimii myös sirkusopettajana. Hänen oma lajinsa on kiinalainen tolppa.

Griselda Juncà (Espanja) Barcelonalainen Griselda on trapetsitaiteilija, jolla on yhdessä Tomeun kanssa oma sirkusryhmä Hotel iocandi. Hän on opiskellut Barcelonassa tunnetussa Rogelio Rivel -sirkuskoulussa sekä Lontoossa Circus Spacessa (nyk. National Centre of Circus Arts).

Matti Koskela (Suomi) Käsinseisonnan taituri Matti on opiskellut sirkusta Turun taideakatemiassa ja Kiinassa Hebei Wuqiao Acrobatics Schoolissa. Matti on esiintynyt muun muassa kotimaisessa Sirkus Supiaisessa, norjalaisessa Cirkus Zorbassa sekä Englannin tunnetuimpiin sirkuksiin kuuluvassa Zippos Circuksessa. Ennen ammattilaissirkusuraa Matti harrasti brasilialaista taistelutanssilajia capoeiraa.

Wes Peden (USA) Wes on harjoitellut jongleerausta pikkulapsesta saakka, ja hän on jonglööri jo toisessa polvessa. Yhdysvaltalainen Wes on asunut viime vuodet Ruotsissa ja esiintynyt yli 25 maassa, muun muassa Japanissa, Australiassa ja Islannissa. Hänen energinen, taidokas ja leikkisä jongleeraustyylinsä on tuonut palkinnot kuuluisalta Cirque de Demainin festivaalilta sekä International Juggling Associationilta.

Andrii Pluto (Ukraina) B-boy Pluto on itseoppinut breikkaaja. Hän on asunut kolme vuotta Suomessa. Pluto kilpailee ja opettaa breikkiä eri puolilla maailmaa.

Aino Savolainen (Suomi) Tukholman Danshögskolanista sirkustaiteilijaksi valmistuneen Ainon oma laji on Cyr-rengas. Ennen ammattilaisuraa Aino harrasti sirkusta pitkään Circus Helsingissä.

Emre Sevim (Turkki) Istanbulista kotoisin oleva Emre eli b-boy-nimeltään Mr. GusT on esiintynyt mm. Arja Tiili companyn Break the Fight -esityksessä ja Viking Linen laivoilla. Hänellä on hallussaan breakdancen Suomen mestaruus vuodelta 2017 yhdessä Floorphilia-ryhmän kanssa. Neljä vuotta Suomessa asunut Emre on myös vuoden 2016 Talent Suomi -finalisti.

Hanna Terävä (Suomi) Hanna Terävä on opiskellut tanssia mm. Danshögskolanissa Tukholmassa sekä klovneriaa Stockholms dramatiska högskolanissa. Hän on esiintynyt useissa Talvisirkuksissa 1990-luvulta alkaen sekä Hurjaruuthin rakastetussa Ovi – kaksi klovnia pulassa -esityksessä. Klovnerian maisteri Hanna on esiintynyt myös Svenska Teaternissa ja Suomen Kansallisoopperassa sekä sooloklovneriateoksillaan ympäri maailmaa. Hurjaruuthin Punainen helmi -naisklovnifestivaalilla Hanna on sulattanut sydämet mm. Maija-klovnina. Talvisirkus Rakkaudessa Hanna nähdään veikeänjulmana rakkauden jumalana Cupidona.

Virva Torkko (Suomi) Virva on opiskellut tanssia Kuopiossa Savonia-ammattikorkeakoulussa ja Unkarissa Budapest Contemporary Dance Academyssa. Monipuolinen tanssija on esiintynyt sekä Suomessa että ulkomailla ja toiminut myös tanssinopettajana.

Jouni Ihalainen (Suomi) Fratellinin sirkuskoulusta Ranskasta valmistunut Jouni nähtiin Talvisirkus Unessa vuonna 2014. Talvisirkus Rakkaudessa Jouni työskentelee sirkusteknikkona ja riggaajana vastaten sirkusripustuksista. ”Näyttämöninja” toimii myös ilmaan nousevissa sirkusnumeroissa ns. vastapainona.

Otto Eskelinen (Suomi) Alttosaksofoni, bassoklarinetti, huilu, harmonikka, koskettimet… Supermonipuolinen muusikko Otto on säveltänyt ja soittanut aiemmin Talvisirkus Unessa (2014) ja Talvisirkus Muistissa (2016). Hän on säveltänyt musiikin myös Hurjaruuthin Pinokkio-esitykseen ja vaikuttanut mm. yhtyeissä The Mystic Revelation of Teppo Repo, New Garden Orchestra, Astro Can Caravan ja Cosmo Jones Beat Machine.

Pentti Luomakangas (Suomi) Pentti Luomakangas on kokenut taide- ja kulttuurialan monitoimija sekä visionääri. Hän tuottaa, ideoi, toteuttaa, säveltää ja soittaa mm. tuubaa ja kitaraa. Hänet on nähty esiintyvän myös liekehtivän saksofonin kanssa. Hän on esiintynyt teattereissa, keikoilla, performansseissa ja Hurjaruuthin Talvisirkuksissa aiemmin vuosina 2011, 2014 ja 2016.

Tapani Varis (Suomi) Multi-instrumentalisti Tapani Varis taitaa kontrabasson, puhaltimet ja lukuisat muut soittimet. Kansanmuusikkotaustainen Tapani on keikkaillut niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja soittaa mm. yhtyeissä Tapani Varis Collective ja Them Bird Things.

Niko Votkin (Suomi) Lyömäsoitintaituri Niko on soittanut mm. Ismo Alangon, Jonna Tervomaan ja Astrid Swanin yhtyeissä, Stringpurée bandissä ja rockyhtye Knucklebone Oscarissa sekä Pelottoman riveissä Talvisirkus Unessa (2014) ja Talvisirkus Muistissa (2016). Rumpujen ja lyömäsoitinten lisäksi Niko soittaa myös kitaraa ja kosketinsoittimia sekä laulaa ja luo elektronisia ääniä.