Tietoa hankkeesta

Syksyllä 2014 Tanssiteatteri Hurjaruuth käynnisti yhteisöllisen kehityshankkeen Ruoholahden alueella. Hankkeen myötä Hurjaruuth tuo sirkusta entistä saavutettavammaksi kotikulmillaan Ruoholahdessa. SIRKUS SAAPUU KAUPUNKIIN -hankkeen aikana Hurjaruuth on järjestänyt sirkustyöpajoja mm. Ruoholahden nuorisotalo Korallissa, alueen päiväkodeissa ja Leikkipuisto Ruoholahdessa. Hanketta tukee Helsingin kulttuurikeskus ja se on yksi ns. Helsingin mallin hankkeista, joissa ideana on taidetoimijoiden jalkautuminen yhteisöihin.

Sirkustaiteilijat Celso de la Molina ja Talvi Janatuinen ovat tehneet sirkusta Ruoholahden nuorten parissa syyskuun 2014 alusta saakka. Tekeillä on nuorten omia sirkusnumeroita sekä sirkusvideoita. Nuorisotalolla järjestettyyn Torstaisirkukseen on syksyn mittaan osallistunut kymmeniä Ruoholahden alueen nuoria. Diabolot ovat lentäneet muuallakin kuin nuorisotalon salissa – alueen asukasleikkipuistossa ja päiväkodeissa, kaduilla sekä koulujen kanssa yhteistyössä järjestetyssä toiminnassa sirkusta on päässyt kokeilemaan niin vauvat, isommat lapset kuin aikuisetkin.

Kehityshankkeen ideana on paitsi lisätä yhteisöllisiä toimintamuotoja, myös kehittää teatterin omia työskentelytapoja. Vuoropuhelu yhteisössä tapahtuvan taiteen ja teatterin muun ohjelmiston kanssa on tarkoitus pitää vireänä. Muun muassa sirkustyöpajoihin osallistuneet leikkipuiston iltapäiväkerholaiset näkivät Hurjaruuthin Talvisirkus Unen yleisöennakossa ennen ensi-iltaa ja tapasivat Talvisirkuksen taiteilijoita.

Toimintamuotoja kehitetään ja hankkeen on tarkoitus jatkua Ruoholahdessa vuoden 2017 alkuun.

Lisää tietoa toiminnasta päivitetään vuoden mittaan. Lue lisää Hurjaruuthin muusta yleisötyöstä.

Lisää tietoa Helsingin mallista Kulttuurikeskuksen sivuilta.

Lisätiedot: puh. 09 565 7252 tai pisko.aunola(at)hurjaruuth.fi

Kulttuurikeskus_fin_cmyk_posa